Înainte să îi iubești pe ceilalți, învață să te iubești pe tine însuți






          Înainte să îi iubești pe ceilalți, învață să te iubești pe tine însuți.. în primul rând descoperă-te, întreabă-te cine ești tu și ce îți dorești de fapt de la tine, dar nu te opri acolo, caută și găsește un drum spre visele tale, să nu crezi că acesta va fi unul ușor, pe acest drum tu poți întâmpina atât suișuri cât și coborâșuri.. unele străzi vor fi mai ușor de parcurs, altele vor fi mai traficate, iar tu vei fi nevoit să aștepți.. dar nu renunța, pentru că oricât de greu ar fi un lucru asta nu înseamnă că este și imposibil..



          Învață să îți accepți greșelile, fii blând cu tine atunci când o faci, ești om, toți oamenii greșesc.. asta nu înseamnă că ești îndreptățit să o repeți ori de cate ori prinzi ocazia, pe principiul, băi e greșeala mea și mi-o accept.. nu, asta înseamnă să o analizezi, să te intrebi care a fost lucrul ce te-a împins într-acolo.. repar-o, pentru că dacă nu o vei face conștiința ta va fi una încărcată, iar tu vei fi mult mai predispus altor greșeli..



           Învață să te răsfeți, atunci când ai obosit; ia o pauză, bucură-te de o plimbare in parc, de o carte bună, fă-ți o programare la spa, dă frâu liber imaginației.. dă muzica la maximum și dansează gol prin casă.. fă ceea ce îți place, încetează să îți mai faci griji; ele nu duc nicăieri ba din contra, s-ar putea să îți umbrească mintea astfel încât să te conducă la o rezolvare eronată a problemelor tale.. învață să ierți, admiră persoanele ce te înconjoară, apoi amintește-ți că tu poți admira in ceilalți ceea ce tu deții deja.. pentru că de multe ori; nu ne lipsesc aripile, ci curajul de a le folosi.. iubește-te, iar mai apoi îi vei putea iubi și pe ceilalți!




Comentarii